Продоволствието на България е приоритет на правителството, това заяви премиерът Кирил Петков от

...
Продоволствието на България е приоритет на правителството, това заяви премиерът Кирил Петков от
Коментари Харесай

Премиерът: Българският хляб ще бъде осигурен до 2023 година

Продоволствието на България е приоритет на държавното управление, това съобщи премиерът Кирил Петков от парламентарната естрада по време на блицконтрола в Народното събрание. 

" Както видяхме всички, имаше заплаха от няколко случая в Украйна, в това число и със запалване на постройка в тяхна АЕЦ. Беше административна постройка, нямаше заплаха от радиация, само че тогава взехме решение, че не може да поемаме риск по отношение на количествата зърно, които България има “, уточни министър председателят.

" Решихме, че ще купим количество, задоволително България да има до идната годишна продукция през 2023 г. България ще има запас близо 1,5 млн. тона, тъй че да сме подготвени във всяка обстановка да осигурим продоволствията на страната “, добави той и уточни още, че страната изкупува зърното на пазарни цени и ще го съхранява в държавния запас. 

" Искаме да сме сигурни, че българското население е обезпечено от към зърно. Мога да подсигурявам на българските жители, че без значение какво се случва, българският самун ще бъде обезпечен до 2023 година ", уточни още един път Петков. 

На извънредно заседание парламентът изслушва премиера и вицепремиери. След това на въпроси на депутати ще дават отговор министри в границите на парламентарния надзор.

При разкриване на съвещанието ръководителят на Народното събрание Никола Минчев поздрави с празника всички дами с благопожелание да са все по този начин усмихнати.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР